Antiekrestauratie Matteo Visser in Dordrecht

‘Kunst is emotie, daar moet zorgvuldig mee worden omgegaan.’

Over Antiekrestauratie Matteo Visser

Antiekrestauratie Matteo Visser valt onder de rubriek antiek in Dordrecht.

Matteo Visser is de drijvende kracht achter Antiekrestauratie Matteo Visser.

Zijn bedrijf is gevestigd in de historische binnenstad van Dordrecht. Matteo is gespecialiseerd in het restaureren van antieke houten objecten uit de 17e 18e en 19e eeuw. Je kunt hierbij denken aan:

- Meubelen

- Klokkasten

- Barometers

- Wetenschappelijke instrumenten

- Sculpturen

Bij het restaureren staat behoud van de authenticiteit van het object voorop. Er wordt daarom gebruik gemaakt van materialen en technieken die horen bij de periode waarin een object “geboren” is.

De toestand van een object en eventueel de wensen van een klant zijn uitgangspunt om tot een afgewogen restauratievoorstel te komen. Na een verzoek om een prijsopgave (kosteloos) wordt de toestand van het object beoordeeld. Met de klant worden kwesties als de aard van het object, de leeftijd, stijlperiode, het ontstaan gebied, de gebruikte houtsoorten en de daaruit volgende restauratiemogelijkheden besproken.

Naast het restaureren is een bescheiden handel in oude kunst een onderdeel van het bedrijf. Immers, dit kan een belangrijke aanvulling zijn op het vak van restaurator, aangezien kunsthandel en restauratie-ethiek zeer nauw met elkaar zijn verweven.

In hoofdzaak betreft het aanbod meubelen in de Hollandse en Franse stijlen te weten Barok, Lodewijk XIV, XV en XVI, Directoire en Consulat uit de 18de eeuw en Empire en Biedermeier uit de 19de eeuw. Ook objects d’art uit Europa en Azië, kandelaren en theekistjes behoren tot de steeds wisselende collectie.

Voor meer informatie en de mogelijkheden verwijs ik u door naar de website. Je kunt ook contact opnemen via de contactgegevens.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Antiekrestauratie Matteo Visser uit de rubriek antiek uit Dordrecht is gevestigd aan de Binnen Walevest 102 in Dordrecht. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 078-6143199.

Diensten en producten voor antiek

Trefwoorden die horen bij Antiekrestauratie Matteo Visser zijn o.a. :