Praktijk Open Hart in Dordrecht

Praktijk Open Hart | Praktijk voor psychosociale hulpverlening.

Over Praktijk Open Hart

Praktijk Open Hart valt onder de rubriek hulpverlening in Dordrecht.

Welkom bij Praktijk Open Hart,

Heb je het gevoel dat je vastloopt? Ben je op een punt in je leven en weet je niet meer hoe nu verder? Dan ben je bij mij aan het juiste adres, hier kun je je verhaal kwijt.

Hier kun je terecht wat betreft:

-Relatieproblemen -Gezinsproblemen -Aanpassings-/verwerkingsproblemen -Depressies -Angsten -Werk- en studieproblemen -Identiteitsproblemen -Gedragsproblemen

Bij aanvang starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

We maken kennis en kijken in dat gesprek of u bij mij de juiste hulp kunt krijgen en met welke frequentie een gesprek nodig is.

Gedurende onze gesprekken werk ik vanuit de methodiek van de zogenaamde Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie. Kenmerkend voor deze manier van werken is dat er gebruik gemaakt wordt van de ervaringen die de hulpverlener opdoet in het contact met de client. Dit maakt het persoonlijk en betrokken. Als christen werk ik daarnaast vanuit de overtuiging dat God een Helper wil zijn in noden. Daarom nemen we (wanneer ook u dat waardevol vindt) de ruimte voor gebed en luisteren we wat Hij door middel van de bijbel tot ons zegt. Uiteraard ga ik respectvol om met andere geloofsovertuigingen en bent u ook van harte welkom wanneer u geen christen bent.

De genoemde methodiek is gericht op:

-jou als individu, maar ook op eventuele belangrijke anderen in jouw omgeving die een bijdrage kunnen leveren aan jouw herstel. -oplossingen en zelf leren oplossen. -bewust worden van (niet-toegestane) gevoelens en behoeften. -het veranderen van intrapsychische en interpersoonlijke patronen, waardoor symptomen kunnen verdwijnen. -de praktijk: leren hanteren van symptomen en aanleren van nieuwe vaardigheden. -autonomie en verbondenheid. We richten ons op het ontwikkelen van de autonomie (je zelfstandigheid) en/of het realiseren van deze zelfstandigheid in verbondenheid met en zorg voor belangrijke anderen. -heden, verleden en toekomst. Op wat zich afspeelt in je huidige leven (en in de actuele therapiesituatie), je verleden (waardoor ben je geworden tot wie je nu bent) en toekomst (wat wil je met je leven).

De gesprekken vinden plaats bij u thuis of in een gespreksruimte in Dordrecht. Afspraken in de avonduren zijn mogelijk.

Kwaliteit van de hulpverlening wordt gewaarborgd door middel van supervisie.

Voor vragen en/of meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen en de website raadplegen.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Praktijk Open Hart uit de rubriek hulpverlening uit Dordrecht is gevestigd aan de Jozef israelstraat 48 in Dordrecht. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-51786453.

Diensten en producten voor hulpverlening

Trefwoorden die horen bij Praktijk Open Hart zijn o.a. :